Bing Webmaster Tools

Az általam vizsgált oldalaknál azt tapasztalom, hogy a látogatóink szinte kizárólag a Google-t használják keresésre. Más keresőből alig érkezik bárki. Számomra felettébb furcsa, hogy a Bing nem a Google-lel, hanem a DuckDuckGo-val versenyez…

Emiatt nem is nagyon foglalkozok azzal, hogy vajon a többi kereső mit gondol az oldalainkról. Legalábbis nagyon sokáig így volt. A Bing Webmaster Tools (ami nagyon hasonlít a Google Search Console-hoz) nem egy érdekes funkcióval bír. Na jó, egészen pontosan én kettőt szoktam használni.

Egyik a Bemenő hivatkozások (Inbound Links). Gyakran tapasztalom, hogy nem pont ugyanazt a listát kapom meg, mint a Search Console-ból, vagy az Ahref-től. Érdemes néha erre is ránézni.

Másik hasznos funkció a „Keresőoptimalizálási jelentések” (SEO Reports). Előfordult már, hogy egy-egy hosszú description, vagy hosszú HTML-kód mérete máshol elkerülte a figyelmemet, ám az itteni jelentés figyelmeztetett erre. Sűrűn nem, de emiatt havonta legalább egyszer rá szoktam nézni a Bing webmesterre.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.