Mások ezeket keresték még…

A kulcsszókutatás egyik érdekes részfeladata, amikor egy induló szóhoz, kifejezéshez keresünk továbbiakat. Például, ha a fő profilunk a „domain”, akkor az ahhoz kapcsolódó kifejezések lehet a „domain regisztráció” vagy a „domain foglalás”.  Gyorsabb eredményt érhetünk el, ha első körben nem a legerősebb kulcsszóra célzunk, hanem egy hosszabb és kisebb versenyben lévő változatára.

Számtalan eszköz van, amely segít nekünk abban, hogy olyan kifejezéseket találjunk, amelyre a felhasználók keresnek. A Google is segít nekünk ebben, már a keresésnél is, illetve magán a találati oldalon is.

Azzal már mindenki találkozott, hogy amikor elkezdjük gépelni a kifejezést, akkor a Google segít befejezni. Kulcsszókutatás közben ez egy rendkívül hasznos segítség. A felhasználók nem szeretnek gépelni, ha látnak az ajánlásnál egy hasonló kifejezést, mint amit szeretnének, akkor arra fognak kattintani.

A találati listán két helyen is kaphatunk további kifejezéseket. Első a találati lista alján lévő, az oldalon lévő utolsó találat és a lapozó közötti „kapcsolódó keresések”. Gondolom ezzel is mindenki találkozott már.

Ám, a másik hely nekem új volt, keress rá egy tetszőleges szóra a keresőben. Kattints valamelyik találatra, majd gyorsan gyere vissza. Megkapod ugyanazt a találati listát, annyi kiegészítéssel, hogy a kiválasztott találati elem alatt kapsz egy új listát: „Mások ezeket keresték még”. Ahogy látom a fizetős és nem fizetős elemeknél nem pont ugyanazt a listát kapjuk. Illetve nem minden esetben egyezik meg a lenti kapcsolódó keresésekkel.

Ha azon gondolkodunk, hogy milyen kifejezésre szeretnénk még egy újabb cikket írni, oldalt létrehozni, akkor érdemes erre is néha ránézni.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.