Miért nem lakat?

Az ma már alapértelmezett, hogy mindenhol https protokollt használunk http helyett. Szeretnénk, hogy az adataink biztonságban utazzanak a világhálón és csak mi és a közvetlen címzett lássa a részleteket.

Ebben már a böngészők is segítenek, kis lakattal jelzik az url mellett, hogy biztonságos kapcsolatot használunk. Vagy jelzik, hogy nem biztonságos a kapcsolat.

És sokszor itt jön a kérdés, hogy de miért nem, hisz az oldalt https-en keresztül hívtuk be. Ám az oldalon belül előfordulhat olyan elem, ami mégiscsak http-t használ. Ennek a megkeresése néha bonyolult is lehet. Ugye, a triviális első lépés a forráskód megnyitása, majd a http:// kifejezésre keresés. Szerencsés esetben ez megadhatja a nem megfelelő url-t. Ám, ha ez nem segít, akkor jön jól a Why not padlock? oldal. Pont azt csinálja, amit a neve ígér! Beírod az honlapod url-jét, kis várakozás és kiadja a hibákat. Alkalmanként igen hasznos tud lenni!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.