noindex, follow = noindex, nofollow

A noindex-et elsősorban olyan oldalaknál szokás használni, amelyek annyira gyengék, hogy csak rontanák az összképet. Ha indexeltetnénk ezeket az oldalakat, akkor azzal valószínűleg a jó minőségű oldalak kerülnének hátrányba.

John Mueller az egyik webmester videójában beszélt arról, hogy ha a keresőrobot noindex meta tag-et olvas, akkor hiába van mellette follow tag is, attól még nem fogja követni az oldalon található linkeket. Ugyanis a noindex miatt nem lesz index-elve az adott oldal, így nem tárolják el azokat a linkeket sem, amelyekre tovább kellene menni.

Így inkább kerüljük is a noindex, follow megadását!

Csak noindex, nofollow nélkül

Az utóbbi időben átálltam arra, hogy csak noindex-et adok meg, és nofollow-t nem. A ahrefs site-audit add figyelmeztetést, ha nofollow-ot használok. Azt hiszem, hogy igaza is van. A noindex-szel jelzem, hogy az adott oldal nem annyira érdekes. Ám, ha van ott link, amelyről valamiért a Google úgy gondolja, hogy megnézné, akkor miért tiltanám én ezt meg neki? :) Valószínűleg nem fogja, de ha mégis követné, akkor engedjük meg neki!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.