Sitemap automatikus beküldése

A webhelytérkép, vagyis a sitemap.xml nagy találmány. Segítjük a Google-t azzal, hogy elmondjuk, hogy mit olvasson be, ő meg segít nekünk, hogy összehasonlíthatjuk, hogy valójában mit is olvasott be. A Search Console-ban érdemes foglalkozni azokkal a hivatkozásokkal, amelyek a Lefedettség > Érvényes > „Indexelve, nincs beküldve webhelytérképben” alatt vannak. Ezeknél a hivatkozásoknál vagy az érvényességgel, vagy a webhelytérképpel lesz gond.

Éppen emiatt én szinte mindenhol dinamikusan állítom elő a sitemap.xml –t, ezzel biztos lehetek abban, hogy pontosan azok a hivatkozások vannak benne, amelyeknek benne kell lenniük.

Nem mindenhol, de ahol megoldható ott változás esetén automatikus el is küldöm a módosult xml-t a Google-nek. Egyszerűen meghívom a következő url-t:

https://www.google.com/ping?sitemap=https://seoguide.hu/sitemap.xml

Értelemszerűen te majd a saját url-edet küldd el neki. :)

A Google több helyen hangsúlyozza, hogy ez nem jelent azonnali beolvasás, ám az eddigi tapasztalat alapján elmondható, hogy figyelembe veszi a kérést.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.