Teszt márka

Szerintem a sablon oldalak SEO-zása is megoldható, ha az eszköz kellően rugalmas, és megvan az akarat. Mégis sokaknál szinte már axióma: Ha sablonhonlap, akkor a keresőoptimalizálást felejtsük el! A két állítás közötti ellentmondás az, hogy sokszor az eszköz nem elég rugalmas, mégtöbbször meg az akarat hiányzik. Vagy szimplán a tudás. Legtöbbször a honlap tulajdonosa sem tudja, hogy honlapja milyen funkciókkal bír?

Nemrégibben webshop motorokat nézegettem, illetve kipróbáltam néhánya. Egyiknél feltűnt, hogy van olyan, hogy márka, és ott van olyan, hogy Teszt márka. És ehhez tartozik egy url is. Egy bénácska, SEO szempontból kifejezetten hátrányos oldal.

Hát… ezernél is több honlap rendelkezik ugyanazzal az indexelésre nem érdemes indexelt oldallal:

https://www.google.com/search?q=%22Teszt%20m%C3%A1rka%22

Ha nem saját fejlesztésű rendszert használunk, akkor különösen fontos átnézni, hogy mit küldünk indexelésre a Google-nek, illetve utólag nézzük meg, hogy valóban mit is index-elt le? (saját fejlesztésű rendszerek esetén is érdemes átnézni ezt persze:)

Előbbihez a webhelytérképet nézzük át alaposan: https://seoguide.hu/sitemap.xml

Utóbbihoz a site:domain kifejezést használjuk a keresőben: https://www.google.com/search?q=site:seoguide.hu

Ne feledjük, rossz minőségű aloldalak a teljes domaint rosszabb besorolásba helyezik! Vigyázzunk arra, hogy felesleges, tartalom nélküli oldalakat ne generáljunk vagy legalább ne küldjük el be a keresőnek!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.