Wikipédia linkek

A linképítés egy lassú és nehéz feladat. Minőségi, releváns oldalról linket szerezni sokszor valóban kihívás. Talán pont emiatt lehet csábító egy-egy Wikipédia szócikkbe beleszerkeszteni és oda elhelyezni egy ránk mutató linket.

A probléma csupán ezzel annyi, hogy ez semmit sem ér. Nemrég olvastam, hogy John Mueller (Google) egyértelműsítette a Reddit-en, hogy a Wikipédia linkeket a Google nem veszi figyelembe. A Wikipédia szócikkek ilyen módon átszerkesztése nem több csupán, mint felesleges munka a linképítőnek, illetve a Wikipédia adminisztrátoroknak.

Azt az energiát, amit a Wikipédia oldalak beleszerkesztésébe szánunk, azt inkább fordítsuk arra, hogy minél jobb oldalunk legyen! Ezt a megjegyzést John Mueller szereti más környezetben is használni. Csináljunk minőségi tartalmat, és a többi jön majd természetesen… legalábbis John sokszor írta ezt már le.

Igaz, a cikk megemlíti, hogy a DuckDuckGo figyelembe veszi a Wikipédia linkeket. Csak kár, hogy azt szinte senki sem használja...

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.