Dublin Core Schema

Sokszor elveszhetünk a különféle meta tag-ek között. A SEO eszközök alkalmanként felülértékelik ezek jelentőségét! Ami talán érthető is, mert ezek megléte könnyen vizsgálható. Azaz sokkal könnyebb a meta elemekről az automata ellenőrzőnek bármi mondani, mint például a konkurenciánához viszonyítva a releváns linkek számáról és azok minőségéről?

Bevallom, először a Dublin Core Schema-ról én is egy SEO tool kapcsán hallottam. Megnéztem, és gyorsan kiegészítettem néhány felesleges meta tag-gel a HTML-t.
Majd a SEO tool örült, így aztán én is örültem. :)

John Mueller-t kérdezték a Dublin Core-ról, és csak annyit válaszolt, hogy ő csak a normál title és description-t használná!
És lehet, hogy ennél többet tényleg nem is kell róla tudnunk. :)

A fontosabb projekteknél én továbbra is beteszem a kódba ezeket az elemeket. Leginkább azért, hogy a különféle ellenőrzéseknél könnyebben megláthassam a valódi hibákat, és a jelentéktelen hibajelzések, figyelmeztetések ne zavarják az összképet. Ám valódi Google előnyt természetesen nem várok tőle!

Ám, amit fontos kiemelni itt is: A title és a description elemre tényleg különösen figyeljünk oda, ezek valóban kiemelten fontosak!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.