Meta keywords: Ne használd!

A meta description-től eltérően a meta keywords-nek ma már semmi értelme. Azontúl, hogy a HTML kicsivel hosszabb lesz tőle, mást nagyon nem lehet elmondani róla.

Eredetileg ide kellett felsorolni azokat a kulcsszavakat, amelyeket fontosnak tartottuk átadni a Google-nek, hogy tudja, hogy miről szól az oldal. Ám a Google hamar rájött, hogy jobb, ha ezt az információt inkább saját maga határozza meg, és nem bízik meg a kulcsszóhalmozó webmesterek felsorolásában.

Ma már tényleg nem érdemes használni, ám nem csak ma, a Google tíz évvel ezelőtt sem ajánlotta. Ha minden igaz, akkor a Bing még bünteti is, ha van meta keywords.

Illetve a Moz-nál, a Spam Score számolásnál is a keyword használata spam gyanús.

Szoktak még egy ellenérvet felhozni a keywords ellen, mégpedig hogy másra nem jó, csupán segítséget adsz a konkurenciának. Ám valljuk be őszintén, ha a konkurencia ez alapján tudja csak meghatározni, hogy te mivel foglalkozol, mik a fő kulcsszavaid, akkor ott komoly gondok vannak a te oldaladdal is, meg a konkurenciával is.
Mindegy... Ne használd, és nem kell ezt tovább elemezni!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.