Pontosan egy darab H1-re van szükségünk?

Azt hiszem, hogy ez a kérdés is gyakran felmerül, és egyáltalán nincs egyetértés a webfejlesztők, illetve a seo szakértők körében, hogy mi is a helyes irány? Nagyon sok automata SEO ellenőrző eszköz egyértelmű hibának véli, ha nincs H1 tag, vagy ha egynél több van az oldalon.

Én, ha tehetem, akkor oldalanként pontosan egy H1-et használok. Szeretem, ha egy-egy kiemelt kulcsszó kap egy önálló oldalt, ami kifejezetten arról az egy kulcsszóról szól. Ott könnyű eldönteni, hogy hol és miért kell a H1 címsor. Természetesen sokszor készül olyan oldal, amelynél nem mondható el, hogy pontosan mely kulcsszó tartozik hozzá, mert nem keresőoptimalizáció miatt készült az oldal. Ott máris megengedő vagyok a H1-ekkel kapcsolatban. Na jó, nálam ott is egy darab H1 van.

Nem olyan rég olvastam egy cikket, amelyben írták, hogy John Mueller szerint nem fontos ez az egy H1 szabály. A fontos az, hogy jól legyen strukturálva a szöveg.

Persze nem gondolom, hogy emiatt meg fogom változtatni a szokásomat ezzel kapcsolatban. Ha tehetem ezután is pontosan egy H1 lesz az oldalon. Mindössze azokban az esetekben, ahol erőltetett volt a H1 beillesztése ott ezután nem lesz H1.

Azt azért meg kell itt említeni, hogy a Bing webmester szól, ha több H1 elemet használunk az oldalon. Sőt! Ezt ő sürgősen javítandó hibának tartja.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.