twitter:card

Néha azt érzem, hogy a meta elemek megadásánál már átmegyek hülyébe. Az egy darab description helyett van még bónuszba og:description (a Facebook okán), twitter:description (a Twitter miatt), dc.description (a Dublin Core -hoz). És persze mindegyiknél ugyanaz a tartalom. Megadható lenne külön-külön leírás, de sehol nem alkalmaztam ezt még sosem.

Bevallom, én csak nagyon koca Twitter-es vagyok, még sok-sok éve készítettem egy fiókot, akkoriban még nagy ExtJs fan lévén, osztottam meg számomra értékesnek gondolt cikkeket, de aztán az ExtJS elhagyásával valahogy teljesen elhalt a Twitter tevékenységem is.

Így hát a Twitter meta elemek is leginkább csak amiatt vannak benn a HTML fejlécben, mert az Ahref site-audit sipákol, hogyha nincsen. :)

Az Ahref is igazából kizárólag azért szól, ha a twitter:card hiányzik. Itt két értéket szoktam én felvenni, summary vagy summary_large_image. A különbség, hogy az utóbbinál nagy kép szerepel és alatta a szöveg, míg előbbinél kisebb kép és mellette a szöveg.

Amennyiben szeretnél ennél azért egy kicsit jobban belemenni a témába, akkor kezd itt: https://developer.twitter.com/en/docs/twitter-for-websites/cards/guides/getting-started, illetve a meglévő oldalakat itt ellenőrizheted: https://cards-dev.twitter.com/validator

A különféle site-audit-okat meg érdemes használni, mert a sok felesleges Notice mellett kaphatsz valódi hibajelzéseket is!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.