HTML webhelytérkép

Az elmúlt időszakban több oldalról is megpróbáltam megközelíteni a webhelytérképpel kapcsolatos kérdéseket. Milyen elemeket tegyünk bele? Ha formázni szeretnénk, akkor hogyan? Miként küldhetjük be automatikusan? Számtalan cikket elolvastam miközben ezeket a témákat dolgoztam fel. Így került elém az a kérdés is, hogy van-e haszna ma a HTML webhelytérképnek?

(Még 10-15 évvel ezelőtt a honlapok szinte kötelező eleme volt egy link a láblécben, amely egy olyan oldalra vitt, ahol volt egy-egy link minden aloldalra. Annak idején ennek az oldalnak az elkészítése a keresőoptimalizálás kötelező része volt.)

Azóta sok minden megváltozott. Ma már a Google (illetve John Mueller) egyértelműsített, hogy mindez teljesen felesleges, arra ügyeljünk, hogy a navigációt oldjuk meg jól! Ha a felhasználónak szüksége volna erre az oldalra, akkor ott valami más gond van.

Azaz. Azt az energiát, amelyet a HTML webhelytérkép elkésztésére szánunk, azzal inkább a többi oldal minőségét javítsuk, ügyeljünk a könnyű navigációra!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.